Állatorvosaink

Dr. Tóth Balázs- ló belgyógyász szakállatorvos, Dipl. ACVIM, MS, MSc

Dr. Tóth Balázs karrierje kezdetétől nagy érdeklődést mutatott a lógyógyászat iránt, így már egyetemi tanulmányai alatt egy évet töltött el a méltán világhírű amerikai Hagyard Lóklinikán. 2005-ben szerezte meg diplomáját a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karán, majd az USA-ba költözött, hogy ismét csatlakozzon a Hagyard lóklinika állatorvosi csapatához. Az itt eltöltött 1,5 év alatt a lóbelgyógyászat és intenzív terápia terén bővítette tapasztalatait. Ezt követően 2 évet töltött el a Kalifornia Egyetemen (UC DAVIS), ahol többek között aktív részese volt Prof. John Madigan korszakalkotó kutatásának a csikók „squeeze” technikájáról. Tóth doktor az USA-ban töltött évei alatt sikeresen elvégezte a 3 éves amerikai lóbelgyógyász rezidens képzést a Purdue Egyetemen. 2013 óta az amerikai állatorvosi belgyógyászati szakkollégium (American College of Veterinary Internal Medicine) tagja. A rezidens képzést befejezve hazatért Magyarországra, ahol 2 évet dolgozott az Üllői Lóklinikán, mint a belgyógyászati részleg vezetője, majd saját praxisát kezdte építeni. Számos szakcikk és szakkönyv fejezetének írója. A Magyar Állatorvosok Lapjának nagyállat rovat vezetője. Előadó konferenciákon valamint aktív kutatómunkát végez lóbelgyógyászat terén. Jelenleg PHD-ját fejezi be az Állatorvostudományi Egyetemen, amely során az újszülött csikók idegrendszeri és hormonális változásait vizsgálja a születés után.

Szabadidejében szívesen túrázik angol agarával, sokat kerékpározik és készül a félmaratonra.Dr. Horti Klára- lógyógyász szakállatorvos

Dr. Horti Klára már gyermekkora óta rajong a lovakért, ő maga is lovagol és egy magyar sportló boldog tulajdonosa immár 10 éve. Kérdés sem volt számára, hogy állatorvos szeretne lenni, így 2013-ban megszerezte állatorvosi diplomáját. Horti doktornő 2012-ben Svácjban, a Berni Egyetem Állatorvostudományi karának Lóklinikáján, majd 2014-ben az amerikai Hagyard Lóklinikán töltött el több hetet, hogy lógyógyászati tapasztalatait gyarapítsa. 2 évet dolgozott az Üllői Egyetemi Lóklinikán, majd a Cheval Arthrovet Kft-nél, később pedig az Embryom-Vet Kft-nél, mint ambuláns állatorvos. 2015-ben felvételt nyert az Állatorvostudományi Egyetem 2 éves lógyógyász szakállatorvos képzésére, amelyet 2017-ben sikeresen el is végzett.

Szabad idejében lovagol és szívesen túrázik angol agarával.